Bitcoin ile Nasıl Para Kazanılır | Resimli ve Detaylı Anlatım

  Öncelikle binance tr kullanmayın. Global versiyonu kullanın. Daha çok coin ve daha hızlı işlem için. Gecikmesiz tüm dünyaca bilinen. İlk kayıt olurken benim yaptığım hatayı yapmayın ve referans ile kaydolun. Yüzde 20 Komisyon indirimi kazanmak için KAYIT linki ile kayıt olun.

Hesabınızda az miktar BNB bulundurup, hesabım kısmından komisyonları bnb ile öde derseniz yüzde 25 daha komisyon indirimiz kazanırsınız. toplam yüzde 45 komisyon indirimi alacaksınız spot al-satlarda.


Bitcoin ile Nasıl Para Kazanılır | Resimli ve Detaylı Anlatım


Yorum

Bitcoin’i  mutlaka sağdan soldan bir yerden duymuşsunuzdur. Belki inceleme fırsatınız oldu ya da hiç incelemediniz. İnceleyip de anlamayanlar da mutlaka olmuştur. Şimdi bu yazımda hiç bilmeyenler için sıfırdan Bitcoin ile nasıl para kazanılır onu anlatıcam. Yazıyı sonuna kadar detaylı okuduğunuz zaman emin olun sizde Bitcoin ile para kazanabileceksiniz.

Yazıya başlamadan önce sizlere şunu belirtmekte fayda var. Anlatılan her şeyi bir günde mükemmel bir şekilde öğrenemezsiniz. Bitcoin konusu yavaş yavaş her gün araştırma yaptıkça aklınızda yer edinecektir. Yaklaşık 8 ay boyunca 9 kitap ve 1000‘e yakın makale okudum. Hala %100 her şeyi biliyorum diyemem. Ne kadar çok araştırma yaparsanız kazanma şansınız o kadar artacaktır.

Bitcoin İle Nasıl Para Kazanılır?

Bitcoin’in ne olduğuyla ilgili size sayfalarca açıklama yapabilirim. Ancak bu makalede Bitcoin nedir‘den çok bitcoin ile nasıl para kazanılır onu anlatacağım size. Bu yazı boyunca bitcoin’i bir para birimi olarak görmeniz, konuyu daha kolay anlamanızı sağlayacaktır(normalde bitcoin bir teknolojidir).

 

Bitcoin İle Para Kazanmak

Bitcoin’in yükselmesi veya düşmesiyle ilgili haberleri mutlaka görmüşsünüzdür. Bitcoin ile para kazanmak için alım satım yapmanız gerekiyor.2017 Ocak ayında 1000 $  olan 1 Bitcoin’in şuan güncel fiyatı ile 43900 $’dır(07.08.2021). 2021 Mart ayında ise 1 Bitcoin 63.000 $’a kadar yükselmiştir. Burada sizin yapmanız gereken Bitcoin düştüğü zaman almak, yükseldiği zaman ise satmaktır.

 


Bitcoin’in 2025 yılının sonlarına doğru 250 bin dolara kadar çıkacağını söyleyen ünlü spekülatörler var.Bu mümkün gözükse de bundan tam olarak emin olamayız.

Bitcoin ile aylık olarak % 15 civarı kar sağlayabilirsiniz. Ancak ben size Alt Coin alım satımı yaparak günlük %15-%30 arası kazanabileceğinizi söylesem ne dersiniz? Evet bu doğru. Aşağıda ki resimde bazı Alt Coinlerin günlük ne kadar arttığını görebilirsiniz.

Bitcoin ile nasıl para kazanılır

İlk olarak Bitcoin yatırımıyla başladığım kripto para serüvenime Alt Coinlerle devam ediyorum. Bitcoin ile 1 yılda kazandığımı, Alt Coinler ile  1 günde hatta bazen 1 saatte bile kazandığım oluyor. Örneğin size  bahsedeceğim borsayı incelediğiniz de 1 ayda 150 kat, 300 kat ,hatta 1500 kat artmış olan coinleri göreceksiniz. Bu rakamlar size şuan uçuk geliyor olabilir, ama hepsi doğru. Bitcoin ve Alt Coin treni henüz kalkmadı. Emin olun 1-2 sene sonra insanlar bu kazançları göremeyecek. Aylık %5 kazananlar mutlu olacak. Bu nedenle elinizi çabuk tutmanız sizin avantajınıza olacaktır. 

 

İnsan yaptıklarından değil, yapmadıklarından pişman olur.

 

1. ADIM: Alt Coinler  İle Para Kazanmak

Alt Coin alım satımı yapabilmeniz için yukarıda resmini atmış olduğum Binance Borsasına üye olmanız gerekmektedir.Binance gibi sayısız alt coin alım satımının yapıldığı borsa vardır.Ancak Binance Borsasını; güvenilir olması, komisyon oranlarının en düşük olması, 10 milyonun üzerinde üyesi olması ve kullanım kolaylığından dolayı  tercih ediyorum. Binance linkine tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Binance Borsası Kayıt Ekranı
Binance Borsası Kayıt Ekranı

 

Binance’e Mobil, tablet ve pc üzerinden de üye olabileceğiniz için karşınıza farklı ekranlar gelebilir.O zaman yapmanız gereken açılan ekrandan sağ üstte bulunan ”Kayıt Ol” Linkine kendiniz tıklayın

NOT :Binance Borsasına üye olmak için Google üzerinden arama yapmayın. Bazı dolandırıcılar Binance sitesini kopyalayarak kendi reklamlarıyla kendi sitelerini üstte çıkarmaktadırlar. Bu yüzden üye olmak için sizin için yukarıda bıraktığım linki kullanın.

 

2. ADIM: Binance Borsasına Bİtcoin Göndermeniz Gerekiyor

Binance borsasına üye olduğunuzu varsayıyorum.Üye olduktan sonra Alt Coin alım satımı yapabilmeniz için siteye Bitcoin göndermeniz gerekiyor.Burada bütün Alt Coinler,  Bitcoin üzerinden işlem görmektedir.Yani normal TL ile veya Dolar ile alım satım yapamazsınız.Mutlaka ve mutlaka siteye Bitcoin göndermeniz gerekiyor.İlerleyen zamanlarda da Alt Coinler ile elinizdeki Bitcoin miktarını yükselteceksiniz.

 

3.ADIM: Paribu’dan Türk Lirası İle Bitcoin Alma

Binance Borsasına Bitcoin göndermek için Türkiye de hizmet veren Bitcoin alım ve satımını yapan bir platformu kullanmanız gerekiyor.Türkiye de bu işi hakkıyla yapan 3 Firma var.Btc-Türk, Koineks ve Paribu sitesi.Ben bu işlemi yapmak için Paribu sitesini kullanıyorum.Bitcoin fiyatı genelde 100-200 tl daha düşük.Yani daha az komisyon alıyor.Aynı zamanda daha güvenilir olduğunu düşünüyorum.

Bitcoin ile nasıl para kazanılır

NOT: Paribu’dan minimum 500 TL’lik Bitcoin alabilirsiniz.

4.Paribu’dan Binance Borsasına Bitcoin Aktarma

Bu aşamaları oldukça detaylı yazdığımın farkındayım.Ancak emin olun böyle olmak zorunda.Hem Binance borsasında, hem de Paribu Sitesinde size ait cüzdan numaralarınız bulunmaktadır.Bu aktarımları yaparken bu numaralarınızdan bir tanesini bile yanlış yazsanız paranızın paranızı kaybetme riskiniz vardır.Bu nedenle transfer aşamalarında dikkatle iki kez kontorl ederek işlemlerinizi yapın.

 

Paribu’dan Bitcoin aldıktan sonra sıra geldi Bitcoinlerinizi Binance borsasına aktarmaya.

 

5.Binance Üzerinden Alt Coinlere Yatırım Yapma

Şimdi makalemizin en önemli noktasına geldik.Bize para kazandıracak olan kısım burası.Karşınıza aşağıdaki gibi güncel 120 adet Alt Coin çıkacaktır.Hesabınızda Bitcoin olduğu taktirde istediğiniz Alt Coin’i rahatlıkla alabilirsiniz.

Binance Borsası Alt Coin Listesi
Bitcoin ile nasıl para kazanılır

 

6.ADIM : Örnek Olarak Bir Alt Coin  Satın Almak

Yukarıda coinlerin sadece kısa isimleri yazmaktadır.Koinlere yatırım yapmadan önce mutlaka ne olduğunu, hangi teknolojide faliyet gösterdiğini araştırmanız gerekiyor. Örneğin; ”Lend Coin”.Lend Coin insanlar veya şirketler arasında borç alımı veya borç ödenmesi gibi konuları blockchain teknolojisiyle düzenlemeyi sağlayan bir şirkettir.Google’a Lend Coin Nedir yazdığınızda 10’larca türkçe detaylı makale bulabilirsiniz.

google sorgulama ekranı
google sorgulama ekranı

Lend Coini satın almak için üzerine çift tıklayın.Tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi alış ve satış ekranıyla karşılaşacaksınız.Bu alış satış ekranı üzerinden elinizdeki bitcoinlerin değeri kadar emirler verebilirsiniz.

binance grafik
binance grafik

Yukarıda Lend için alım ekranı  yer almaktadır.Sağ alt köşede bulunan Amount yazan kısma kaç tane almak istiyorsam adetini yazıyorum.Sonrasında ise ”Buy(Satın Al)” Butonuna tıklıyorum.İşlem Bu kadar.

 

Not : Yukarıdaki ekran size korkutucu gelmesin.Emin olun bu ekranda yazılı olanları anlamanız 5  dakikanızı almayacaktır.Binance Kullanım Rehberi başlıklı makaleyi okumanız yeterli.Aynı zamanda Youtube üzerinden sayısız video’da bulabilirsiniz.

 

7.ADIM: Değerlenen Coin’i Satmak

Yukarıda yaptığımız alım işleminin tersini yapıyoruz.Yine aynı sayfa üzerinde ”Buy Lend” yazan kısma tıklıyorsunuz.”Buy Lend” butonu, ”Sell Lend(satış)” olarak değişiyor.

binance para kazanma
Bitcoin ile nasıl para kazanılır

Amount yazan sekmenin altın yer alan % yüzdelik rakamlar ile elinizdeki coinlerin yüzde kaçını satmak istediğinizi belirtiyorsunuz.Tabi bu rakamı kendiniz de yazabilirsiniz.Hepsini satmak istiyorsanız %100 yaparsınız.Sonrasında ise ”Sell(sat)” butonuna tıklamanız yeterli.Aldığınız rakamın üstünde satıyorsanız kar ettiniz demektir.

Önemle Dikkat Edilmesi Gerekenler

###   Bitcoin ile para kazanma kısmı yukarıda anlattığım kadar.Al-Sat yapıcaksınız sadece.Ancak burada bitmiyor.Bundan sonra sürekli araştırma yapmanız gerekiyor.Hangi coin ne anlaşma yapmış, ilerdeki etkinlik takvimi nedir, güncel haberler gibi konuları takip etmelisiniz.

 

###   Bitcoin’den herkes kazanıyor olamaz kim kaybediyor diyebilirsiniz.Evet doğru bir yaklaşım.Aç gözlü olanlar, sabretmeyi bilmeyenler, okumadan etmeden Alt Coin alanlar, sokağa atacak parası çok olanlar kaybeder.Sitenin anasayfasında 30’a yakın makale var.Bu makalelerin hepsi okuduğum 9 kitabın ve 1000’e yakın makalenin özeti şeklindedir.Açın okuyun tek tek, yatırım yapmak için acele etmeyin.  

 

###   Binance Borsasında işlem yapmaya başlamadan önce kendinize bir strateji belirleyin.Benim stratejimden ufakça bahsedeyim size.Bir koin alırım ve beklerim.O koin düşse dahi satmam.Çünkü araştırmasını yapmışım elbet yükselecek ve inancım var.Aldığım fiyatın %30 üzerine çıktığı an ise hemen satarım.İsterse %50 kar etsin, sattığım için hiç üzülmem.Çünkü bir anda  %30 kar’ın altına da düşebilir.

 

###   Elinizdeki bütün bitcoinleri tek bir koin’e basmayın.En az 5 coine yatırım yapın.Aldığınız bir koin yarı fiyatına düşerken, diğer koin 3 katına çıkabilir.Bu şekilde karlı çıkma olasılığınız yüksektir.

 

###   Ben anlık olarak al-sat yapıyorum.Ancak uzun vadeli yatırım yaptığım koinlerde var.Yatırım piyasalarında uzun vadeli yatırım yapan her zaman kazanır.Sizde bu seçeneği değerlendirebilirsiniz(Tabi bir kısmıyla).

 

###    Teknik analiz konularına fazla girmenizi tavsiye etmem.Bitcoin piyasası oldukça yeni sayılır.Teknik analiz genellikle alış satış psikolojisi üzerine ölçümler yapmaktadır.Alt Koinler ise gelen haberlere yönelik artış sağlamaktadır.Örneğin; yapay zeka işi ile uğraşan bir koin, google tarafından yatırım alırsa 50 katına bile çıkabilir.Teknik analizden tamamen bağımsızdır.