Dosya Upload Ederek Para Kazanmak | En Çok Kazandıran Siteler


Upload, internete dosya yükleme işlemlerine verdiğimiz isimdir. Download ise internetten dosya indirme işlemlerinin ortak adıdır.
Upload yapmak, güvenilir para kazanma yöntemlerinden biridir. Yıllardır ödemelerini aksatmamış firmalarla çalışırsınız. İşin arkasında yatan mantık şu, siz dosya yüklüyorsunuz ve birileri de o dosyaları indiriyor. Bu uygulamada genellikle iki farklı yerden para kazanırsınız.
İndirme başına para kazanmak: İnsanlar indirdikçe siz para kazanıyorsunuz. Örneğin turbobit üzerinde farklı programlar var. Programlardan bir tanesinde 1.5 GB üzerinde bir dosya Türkiye’den 1000 kere indirilirse sizlere 16$ gibi bir para veriyor. Gayet iyi bir kazanç olduğunu düşünüyorum. “1000 kişi nereden indirecek yahu!” diyorsanız yazının sonunda bu konuda da öneriler vereceğim.
Premium satışlardan para kazanmak: Eğer indiren kişiler, dosyayı yüklediğiniz siteden daha hızlı indirebilmek için premium alırsa size de bir miktar komisyon veriliyor. Bu komisyonlar %60’lara – %70’lere kadar çıkabiliyor. Bunu bir çeşit satış ortaklığı olarak düşünebilirsiniz.
Dilerseniz site incelemelerine geçelim. Ardından bu işle alakalı hangi siteyi seçerseniz seçin, bilmeniz gerekenleri ve püf noktaları da anlatacağım. O kısımda şu soruların yanıtını alacaksınız: Nasıl upload yapmalısınız, büyük dosyaları nasıl yükleyebilirsiniz, nasıl daha çok kişiye indirtebilirsiniz? 

Upload Yaparak Para Kazandıran Siteler

Turbobit.net ve Hitfile.net

Turbobit, bana göre aralarında en sağlam firmadır. Sayımlarda hile olmaz. Yıllardır bu işin içerisindedir ve insanları mağdur etmemiş bir firmadır. Ülkeleri 4-5 farklı grupta gruplandırır ve her ülke için farklı miktarda ödeme yapar. Örneğin bir ülke için 1000 indirme 20$ olurken başka bir ülke için 10$ olabilir. Türkiye’den indirmeler için verdiği oranlara bakacak olursanız gayet iyi olduğunu göreceksiniz.
Turbobit, farklı programlar sunan bir internet sitesi. İndirme başı, premium satışlardan ya da karışık olarak para kazanabilirsiniz. İndirmeye yönelik pakette 1000 kişiye verdiği parayı, karışık pakette belki 1500 kişide verir ancak premiumlardan da ciddi gelir elde edersiniz. Tüm modelleri deneyebilirsiniz ancak başlangıç olarak karışıkla başlamanızı öneriyorum.
Turbobit ve Hitfile aynı firmaya ait. Partnerlik ayarları, dosya yüklemeleri, para çekimleri ve kalan her şeyi yapmak için CostAction denilen bir internet sitesi kullanılıyor. Bu platform üzerinden bir hesap açtığınızda iki sitede de bir hesap açmış oluyorsunuz. İsterseniz birine dosya yüklediğinizde diğerine de otomatik yüklenebiliyor. Pek çok avantaj sağlıyor anlayacağınız.
Kayıt ol seçeneğinden ilerleyerek üyeliğinizi tamamlar ve para kazanmaya hazır hale getirebilirsiniz.

Ödeme kanıtı için videoyu izleyiniz:



Keep2Share.cc ve Fileboom

Keep2Share, forumlarda hiç şikayete rastlamadığım bir upload sitesi. Bana göre en büyük avantajlarından biri, hesabınız 1$ olduğunda para çekebiliyor olmanız. Fileboom üyeliğiniz Keep2Share ile beraber otomatik aktifleşir.
Bu iki internet sitesini aynı servis olarak düşünebilirsiniz. Sizin ödeme ve dosya yükleme işlemleriniz ağırlıklı olarak Moneyplatform.biz üzerinden gerçekleşiyor. Ben Moneyplatform adresini çok beğendiğimi belirtmeliyim. Hem upload işleri hem ödeme işleri için oldukça işleri basitleştiren bir panel oluşturmuşlar. Bir dosyayı yüklediğinizde her iki siteye birden yükleme şansını da burada yakalıyorsunuz.
Sonraki aşamada sağ üstte yazan “Become Affiliate” bölümünden üyeliğinizi gerçekleştirebilir, kazanmaya başlayabilirsiniz.

Userscloud.com

Kullanımı basittir. İndirme işlemi yapan kullanıcıların en memnun kaldığı upload siteleri arasındadır. İndirme başına Türkiye’ye verdiği para maalesef biraz düşük. Diğer taraftan premium satışlarından en yüksek oranı veren site Userscloud. %70 komisyon alıyorsunuz bu hiç de azımsanacak bir oran değil. Ödemelerinizi aynı gün gönderiyorlar, 5$ biriktiğinde ödememi gönderin diyebiliyorsunuz.
Şunu özellikle belirtmem gerekiyor. Eğer alternatif varsa kullanıcılar çoğunlukla userscloud üzerinden indirme yapmayı seçiyor. Gittikçe popülerleşmesinin yanı sıra oldukça rahat bir kullanım sunması bu durumu yaratıyor. Çoğu kullanıcı Userscloud’dan indirme şansı varken farklı sitelere yönelmek istemiyor. Bu sebeple önem vermeniz gereken platformlardan biri olduğunu düşünüyorum.
Sonrasında affialite yazısına tıklayarak üyelik ayarlarınızı yapabilir, para kazanma oranlarını görebilir, dosya yükleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Uploaded.net

Yıllardır sektörde yer alan internet sitelerinden bir diğeri. İndirme başına ücretleri diğerlerine göre bir miktar düşük diye hatırlıyorum. Sizin dosyanızı indirirken premium alan birisinden %60 komisyon alıyorsunuz ki bence bu açıdan çok avantajlı. Aynı kişi yeniden premium alırsa bu sefer %50 komisyon daha alıyorsunuz. Güvenilir bir site olduğunu da düşününce, detaylıca inceleyin derim.
Buraya tıklayıp direk üye olarak başlayın.

Dosya Upload İşinde Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Karşınıza mutlaka çıkacak belli başlı kavramlara değinmek istiyorum.
  1. Kotalar: Bazı upload sitelerinin sizlere koyduğu kotalar vardır. Örneğin yüklediğiniz bir dosya en fazla 1 GB olabilir, toplamda en fazla 100 GB dosya tutabilirsiniz tarzında kısıtlamalar olabilir. Upload için sitelerinizi belirlerken buna dikkat edin.
  2. Silme süresi: Neredeyse bütün upload siteleri uzun süre indirilmeyen dosyaları siler. 30 gün – 90 gün gibi sürelerde bunu yaparlar. Üyeliğiniz esnasında veya partner sayfanıza girdiğinizde bunun detaylarını da görürsünüz.
  3. Premium partnerlik: İlk 2 maddenin önüne geçmek isterseniz genellikle premium satın almanız gerekir. Sizlere satılan partner premiumları sayesinde dosyalarınız daha uzun süre silinmeden kalır. Daha yüksek boyutlarda hafızaya sahip olur, istediğiniz gibi dosya yükleyebilirsiniz.
  4. FTP ile dosya yükleme: Bu kavram mutlaka karşınıza çıkar. FTP’nin açılımı “file transfer protocol”. Aslında sunuculara dosya iletmek için kullanılır ancak teorik bilgilere ihtiyacınız yok. FTP kullanmak dosya upload işini ciddi anlamda kolaylaştırabiliyor. Filezilla adlı bir programa upload sitesinin (örneğin turbobit) verdiği FTP bilgilerini giriyorsunuz ve sisteme adeta üye girişi yapmış oluyorsunuz. Ardından istediğiniz dosyaları doğrudan sürükle bırak yaparak yükleme şansınız oluyor. Hız ve zaman açısından ciddi avantajlar sağlayan bir tekniktir. Örneğin 100 adet dosya upload edecekseniz internet sitesinden tek tek seçmek yerine tamamını sürükle bırak yaparak upload edebilirsiniz.
  5. Ödemeleri almak: Ödeme yöntemleri arasında banka hesabınıza doğrudan para çekemediğinizi göreceksiniz. Problem yok. Geçmişte böyle işlemler için Paypal tercih edilirdi fakat artık Türkiye’ye kapalı. Onun bir alternatifi olan Webmoney üzerinden bir hesap oluşturmalı ve bu hesaba paranızı çekmelisiniz. Webmoney hesabınızdaki parayı ufak komisyon ücretleriyle bozdurup banka hesabınıza geçirebilirsiniz.
  6. Up/Down VDS: Büyük dosyaları upload etmek istediğinizde en büyük yardımcınızdır. Makalenin bir alt bölümünde anlatımını bulabilirsiniz.

Dosya Upload Ederek Para Kazanma İşinin Püf Noktaları

Büyük Dosyalar Nasıl Upload Edilir?

İndirme başı kazanç sağlayabileceğiniz Turbobit gibi sitelerde dosya boyutu önemli kriterler arasında yer alıyor. Diğer taraftan indirme boyutu kazanacağınız parayı etkilemeyecek olsa bile yüksek boyutlu dosyalar upload etmek isteyebilirsiniz. Örneğin popüler bir oyunu çok fazla indirtebilecekseniz boyutu önemsiz olsa bile iyi para kazandıracaktır. Türkiye’de internet şartları maalesef çok kötü. Özellikle upload hızı denen şey yerlerde sürünüyor. Bu yüzden upload işlerini VDS denen makinelerde yapmalısınız.
Up/Down VDS: Up/Down açılımı Upload / Downloaddır. VDS dediğimiz makine örneğin Fransa’da bir bilgisayar gibi düşünün. Kendi bilgisayarınızdan ona bağlanıp kendi bilgisayarınız oymuş gibi kullanma şansınız var. Bu bilgisayarlarda dosya indirme ve yükleme işlemlerini çok çok hızlı yapma şansınız olur. Bir diğer avantajı şudur, örneğin siz kendi bilgisayarınızı kapatsanız, aranızdaki bağlantıyı kesseniz de oradaki bilgisayar işlem yapmaya devam eder. Upload işi yapan herkes bu makinelerden yararlanır. Google’da güvenilir up/down VDS alabileceğiniz firmaları araştırabilirsiniz.

Hangi Upload Sitesini Seçmek Daha Çok Kazandırır?

Yukarıda sizlere pek çok upload sitesi verildi. Bunlar alanlarında en güvenilir olanlar. Hangisini seçmeniz gerektiğiyse biraz kişisel olmakla beraber her sitenin kendince avantajlarını gözden geçirin. Ayrıca bir dosyayı birden fazla servise yükleyip her birinin linkini koyarsanız daha fazla para kazanırsınız.
Burada iyi bir haber daha var. Upload sitelerinin bazıları diğerlerine otomatik yükleme işlemini destekliyor. Kendinize güzel bir kombinasyon yaratarak bu özellikten en iyi şekilde faydalanabilirsiniz.

Daha Çok İndirme İçin Ne Yapmalısınız?

  1. Çok indirilecek içerikler paylaşmanız gerekiyor. Geçmişte filmler çok modaydı ancak artık önemi biraz daha düştü. Bilgisayar oyunları, çeşitli programlar ilgi çekici olabilir. Müzik arşivleri üzerinden ilerleyebilirsiniz. Neyi upload edeceğinizi seçerken hangi platformlardan reklam yapabileceğinizi de hesaba katın. Sonuçta siz kendi kendinize ne kadar upload yaparsanız yapın birileri indirmedikçe anlamı yok.
    Eskiden forum siteleri çok iyi bir seçenekti fakat her geçen gün önemleri daha da azaldı. Örneğin bir oyun indirmek isteyenler geçmişte forumları ziyaret ederdi ve forumda paylaşım yapanlar bu sayede iyi paralar kazanabiliyordu. Günümüzde kişilere ait blog formatında indirme siteleri daha ön plana çıktı ve buralarda linkinizi paylaşma şansınız yok. Site sahipleri kendileri yükleyip kendileri kazanıyor.
  2. Eğer indirtmek istediğiniz şeyi indirecek bir kitleye sahipseniz, örneğin bunun için bir blog sahibiyseniz, mutlaka bu fırsatı kullanın.
  3. Facebook sayfa ve gruplarında indirtmek istediğiniz içeriğe uygun kitlelere ulaşma şansınız olabilir.
  4. Alternatifler sunun. İndirme linki olarak tek bir bağlantı bırakmaktansa farklı sitelerden indirme seçeneği sunarsanız daha fazla kullanıcıyı yakalama şansınız olur.